Weet jij al wie Zieme is?

  • Weet jij al wie Zieme is?

Op de Drijfveer staat Leren Leren aan de basis van ons onderwijs. Door middel van de 16 monstertjes die bij de leidraad Leren Leren horen, werken onze leerlingen aan de basisvaardigheden die nodig zijn om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen.

Nieuwsgierig?

Maak kennis met Zieme!
Dit monstertje hoort bij de roze familie van ‘motivatie’.
Zieme weet van zichzelf wanneer ze goed gewerkt heeft. Ze kan haar eigen werk en inzet beoordelen en inschatten hoe ze het de volgende keer eventueel anders kan doen.

Op school bespreken we regelmatig met leerlingen wat er van hen verwacht wordt en evalueren we of het op de goede manier gelukt is. We vergelijken met voorgaande taken om te kijken of er vooruitgang is en maken afspraken over de doelen die de leerlingen willen behalen. We geven leerlingen mee dat ze trots mogen zijn op dat wat ze bereikt hebben. Verschillende werkbladen, tekeningen en verhalen komen dan ook in de 'herinneringsmap' die mee naar huis gaat.
Thuis kun je met kinderen praten over hoe het op school gegaan is en welke dingen er allemaal goed zijn gegaan. Als kinderen trots zijn op een werkje, geef dit dat een leuke plek in huis. Bespreek bij taakjes thuis ook wát de kinderen goed hebben gedaan. Bijvoorbeeld dat het fijn is dat het gelukt is om zelf de schooltas in te pakken!
 

Terug naar het overzicht

Nationale buitenlesdag

Nationale buitenlesdag

Lekker buiten leren

Nieuwsgierig naar onze school?

Nieuwsgierig naar onze school?

Neem een virtueel kijkje in onze school.

School weer open!

School weer open!

Wat fijn