Leer meer over Zaza!

  • Leer meer over Zaza!

Op de Drijfveer staat Leren Leren aan de basis van ons onderwijs. Door middel van de 16 monstertjes die bij de leidraad Leren Leren horen, werken onze leerlingen aan de basisvaardigheden die nodig zijn om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen.

Wil je meer weten?

Vandaag maak je kennis met Zaza!
Dit monstertje hoort bij de blauwe familie van 'informatieverwerking en actief leren'.
Zaza weet dat je nieuwe informatie beter kunt onthouden door het veel te herhalen. Hoe vaker je iets oefent, hoe beter het zal gaan!

Op school zien we de herhaling bijvoorbeeld terug in het oefenen van de letters, het aanbieden en blijven oefenen van de spellingcategorieën en het automatiseren van sommetjes. Maar ook in het oefenen van vaardigheden zoals het dicht doen van je jas en koppeltje duikelen in de gymles.

Thuis kun je aan Zaza werken door bijvoorbeeld elke dag 10 minuten te lezen of, als je in de bovenbouw zit, regelmatig de woordjes voor Engels te oefenen. Bij bijvoorbeeld de voetbaltraining of de dansles zullen kinderen merken dat bewegingen en coördinatie steeds gemakkelijker gaan als je ze vaak doet. En ook vaardigheden zoals je schoenen strikken of je jas dicht doen gaan uiteindelijk echt lukken, zolang je maar blijft oefenen!

Terug naar het overzicht

Jullie zijn kanjers!

Jullie zijn kanjers!

Wat zijn wij trots op alle inzet die wordt getoond om het ...

Weet jij al wie Zieme is?

Weet jij al wie Zieme is?

Maak kennis met Zieme...

Fijne feestdagen

Fijne feestdagen

Het team van de Drijfveer wenst u fijne feestdagen en een ...