Update 'Leren Leren'

  • Update 'Leren Leren'

Toen vorig schooljaar de monstertjes binnen Skozok geïntroduceerd werden, waren wij als team, samen met de kinderen, erg enthousiast! Vorig jaar hebben we daarom de monstertjes allemaal een week centraal gesteld. Deze periode hebben we toen samen afgesloten met een geweldige presentatie van de kinderen.

Ook dit jaar spelen de monsters weer een grote rol in ons onderwijs. We zijn nu allemaal goed opgestart, dus het is tijd om onze vriendelijke monstertjes weer goed in te zetten! De monstertjes passen meteen erg goed bij het thema van de Kinderboekenweek ‘Gruwelijk eng!’.

We hebben er samen voor gekozen om dit jaar drie monsters centraal te stellen. Alle andere monsters komen natuurlijk ook terug in ons onderwijs, maar door ons te focussen op Empa & Thie, Ikke en Sam & Sterk, kunnen we deze strategieën extra goed ontwikkelen.

Ook in de portfolio's hebben we dit jaar de monsters toegevoegd, zo herkennen de kinderen zich ook echt in de monsters en krijgen de vragen op het portfolio meer betekenis.

Om jullie geheugen weer even op te frissen staan de drie monsters die centraal staan hieronder nog even kort beschreven:

Empa & Thie: Zij kunnen goed luisteren en leven mee. Ze laten de ander uitpraten en kunnen zich verplaatsen in de situatie van de ander. Ze kunnen samenvatten wat een ander zegt.

Ikke: Hij weet waar hij goed in is en waar hij nog in kan groeien. Hij weet welke manier van leren goed bij hem past en wat hij nog moeilijk vindt en dus moet oefenen.

Sam & Sterk: Zij zijn echte samen-werkers. Zij helpen elkaar en leren van elkaar. Er is goed overleg, taken worden verdeeld en ze vragen elkaar hoe het gaat.

 

Terug naar het overzicht

Nieuwsgierig naar onze school

Nieuwsgierig naar onze school

Binnenkort een virtuele tour zichtbaar

School weer open!

School weer open!

Wat fijn

Berichtje van groep 3/4

Berichtje van groep 3/4

Echte Gogo's