Bieb

  • Bieb

Beste ouder/verzorger,

Je kind maakt op school gebruik van de bibliotheek. De meeste kinderen gaan hier met hun klas en leerkracht heen. En ook kunnen er boeken mee naar huis worden genomen.

Maar er kan meer. En daar willen we je met deze brief graag over informeren. 

Wist je bijvoorbeeld dat een jeugdabonnement voor de bibliotheek in de Witte Dame (Eindhoven) en in het bibliotheekpunt in Waalre gratis is? Er is een uitgebreide collectie jeugdboeken! En dat er elke week wordt voorgelezen en geknutseld? Maar er is nóg meer.

Voor onze jeugdclub ‘De Pink & Pienter bende’ organiseren we het hele jaar door workshops. Denk aan: leren programmeren, knutselen met de Techniekbieb, handwerken of zelf gedichten maken.

Tijdens de Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober) is er een Meet & Greet met Dolfje Weerwolfje, leest schrijfster Mirjam Mous voor én zijn er gruwelijk enge theatervoorstellingen in de Witte Dame. Zo profiteer je niet alleen van leuke boeken, maar bezoek je – vaak gratis - ook leuke, leerzame activiteiten om te ‘doen’.

Maar dat is nog niet alles. Goed leren lezen is belangrijk. Natuurlijk leren kinderen dit op school. Maar als ouder/verzorger ben je ook heel belangrijk. Vooral als het gaat om het plezier hebben in lezen. Kinderen die thuis worden voorgelezen of gestimuleerd worden om zelf te lezen, lezen met meer gemak en plezier. En goed kunnen lezen draagt op veel vlakken bij aan betere schoolprestaties.

We nodigen je van harte uit een kijkje te komen nemen.  Ook bieden we je aan om zelf eens drie maanden een abonnement te proberen.

Gun je kind de leukste boeken en leg daarmee de basis voor een leven lang lezen en leren. Er valt een wereld te ontdekken in de bieb! Voor je kind en ook voor jou.

Van harte welkom!

Met vriendelijke groet,

Albert Kivits

Directeur/bestuurder de Bibliotheek Eindhoven

Terug naar het overzicht

Jullie zijn kanjers!

Jullie zijn kanjers!

Wat zijn wij trots op alle inzet die wordt getoond om het ...

Weet jij al wie Zieme is?

Weet jij al wie Zieme is?

Maak kennis met Zieme...

Fijne feestdagen

Fijne feestdagen

Het team van de Drijfveer wenst u fijne feestdagen en een ...