Monstertjes

  • Monstertjes

Woensdag 31 mei hebben leerlingen van de Drijfveer aan hun ouders een presentatie gegeven over de leerstrategieën van het "leren leren". Verkleed als de "karaktertjes" hebben zij verteld, gespeeld en laten zien wat ze hebben geleerd en hoe ze dat in de dagelijkse praktijk kunnen toepassen. Van groep 1 tot en met groep 8 beklom een aantal kinderen vol trots het podium. Ongelooflijk knap hoe zelfbewust deze kinderen zich presenteerden aan de ouders. De toehoorders waren verrast en vertederd! En het team is héél erg trots op de kinderen! Volgend schooljaar maken we een verdiepingsslag met betrekking tot het aanbieden van de strategieën van het leren in de 21e eeuw. Leren waarbij sociale en communicatieve vaardigheden en motivatie belangrijk zijn. Daarnaast is er onder andere aandacht voor zelfkennis, zelfvertrouwen en reflecteren.

De karaktertjes (monstertjes) maken visueel welke leerstrategie je kunt toepassen. Dit blijkt voor de kinderen zeer helpend te zijn. Iedereen is in ieder geval erg enthousiast!

In de bijlage treffen jullie nogmaals het overzicht aan van alle “monstertjes”. Het is fijn en helpend als jullie er met de kinderen over praten thuis.

 

Terug naar het overzicht

Schooljaarverslag 2018-2019

Schooljaarverslag 2018-2019

Het schooljaarverslag 2018-2019 vindt u hier.

Fijne vakantie

Fijne vakantie

Schooljaar 2018-2019 zit er weer op. Wij wensen iedereen ...

Jaarverslag SKOzoK 2018

Jaarverslag SKOzoK 2018

Lees de ontwikkelingen bij SKOzoK in ons jaarverslag van ...